У Брчком је данас званично отворен први по реду Бизнис форум у Дистрикту на којем присуствује велики број домаћих привредника али и представника страних амбасада и инвеститора.

Као гости појавили су се представници неколико амбасада у БиХ, али и инвеститори из Кине, Русије и Турске.

– Брчко бизнис форум је одличан повод и прилика била да дођемо да посјетимо Брчко. Остаћемо овде неколико дана да бисмо боље упознали град и регион и јако нам је драго да смо ту – рекао је предсједник фондације Бигнев Музафер Чилек.

– Ми смо и те како заинтересирани за производе, млијечне производе, сокове, производња сокова, меса месних производа а ја се такође надам да су бизнисмени, да су привредници из Брчког, заинтересовани за производњу, за производе палминог уља гдје смо ми међу највећим произвођачима у свијету – додала је амбасадор Индонезије у БиХ Њ.Е. Амелие Yани.

Предност у креирању бољег привредног амбијента за Брчко дистрицт свакако је могућност самосталног доношења закона И прописа. Кључ успјеха економије било ког града или државе састоји се од јаке везе између државних служби и привредне заједнице, нагласили су домаћини форума.

– Овдје ћемо данас чути мишљења најачих привредних колектива из БиХ са њиховим добрим и лошим искуствима када је у питању пословање у БиХ. И на тај начин ћемо побољшати комуникацију инкорпорирајући њихове захтјеве у све наше Владине програме – казао је директор Бизнис форума Дамир Булчевић.

– Идеје које би могле да подстакну нови развој на продручју Брчко дистрикта могу да дођу прије свега од економске струке, од оних који су укључени у бизнис и мислим да је овакав оквир одржавања Бизнис форума једна добра прича која би требала да се оконча И доношењем конкретних закључака – истакао је градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић.

Форум у Брчком обухватио је неколико тематских панела, те се између осталог говорило И о локалном и економском развоју, привреди, пољопривреди, саобраћају, туризаму И образовању. Посјетиоци се надају да ће од оваквих сусрета, сви у Брчком имати користи.

Бизнис форум у Брчком трајаће од 10. новембра. Његове резултате, привредници Брчког моћи ће да резимирају већ за неколико дана, јер се у Брчком од 16. до 1.8 овог мјесеца одржава и Међународни сајам привреде.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *