„Stanovništvo u funkciji privrednog razvoja“ tema je drugog Biznis forum Brčko distrikta, koji će početi 6. novembra i trajaće tri dana.
Biće organizovana tri panela: Poslovni ambijent, investicije, inovacije, kooperacija i preduzetništvo; Stanovništvo, demografske megapromjene i razvoj društva i Tržište rada, obrazovanje i uticaj na privredni razvoj.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta, rekao je da je tema Biznis foruma veoma aktuelna zbog migracionih kretanja i odlaska mladih, zbog čega su poslodavci suočeni sa nedostatkom kvalitetne radne snage.

Damir Bulčević, direktor Biznis foruma, podsjetio je da je cilj prvog Biznis foruma bio da prikaže Brčko distrikt kao zajednicu koja želi privući investitore.
– Jedan od rezultata je najava industrijske zone Kajseri iz Turske za izgradnju Ekspo centra u Brčkom i vjerujemo da će do kraja godine biti zvanično potpisan ugovor – rekao je Bulčević i najavio još jednu veliku investiciju za koju je upućena poslovna inicijativa.

U organizaciji Bizni foruma učestvuje i Ekonomski fakultet u Brčkom, koji će se predstaviti kroz treći panel posvećen tržištu rada, visokom obrazovanju i njihovom uticaju na privredni razvoj kroz novi studijski program poslovna informatika.

– Ovaj studijski program biće strukovnog karaktera. Naš cilj će biti da studenti, uz visok nivo obrazovanja, brže dođu do diplome i pripreme se za tržište rada – rekao je Srđan Lalić, dekan Ekonomskog fakulteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *