„Становништво у функцији привредног развоја“ тема је другог Бизнис форум Брчко дистрикта, који ће почети 6. новембра и трајаће три дана.
Биће организована три панела: Пословни амбијент, инвестиције, иновације, кооперација и предузетништво; Становништво, демографске мегапромјене и развој друштва и Тржиште рада, образовање и утицај на привредни развој.

Синиша Милић, градоначелник Брчко дистрикта, рекао је да је тема Бизнис форума веома актуелна због миграционих кретања и одласка младих, због чега су послодавци суочени са недостатком квалитетне радне снаге.

Дамир Булчевић, директор Бизнис форума, подсјетио је да је циљ првог Бизнис форума био да прикаже Брчко дистрикт као заједницу која жели привући инвеститоре.
– Један од резултата је најава индустријске зоне Кајсери из Турске за изградњу Експо центра у Брчком и вјерујемо да ће до краја године бити званично потписан уговор – рекао је Булчевић и најавио још једну велику инвестицију за коју је упућена пословна иницијатива.

У организацији Бизни форума учествује и Економски факултет у Брчком, који ће се представити кроз трећи панел посвећен тржишту рада, високом образовању и њиховом утицају на привредни развој кроз нови студијски програм пословна информатика.

– Овај студијски програм биће струковног карактера. Наш циљ ће бити да студенти, уз висок ниво образовања, брже дођу до дипломе и припреме се за тржиште рада – рекао је Срђан Лалић, декан Економског факултета.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *