Čelnici Distrikta Brčko su izrazili veliko zadovoljstvo zbog posjete predstavnika ZiraatBank BH, svjesni uloge ove banke u prosperitetu BiH

U Brčkom je danas održan radni sastanak predstavnika ZiraatBank BH i čelnika Vlade Brčko Distrikta, javlja Anadolu Agency (AA).

Delegaciju banke je predvodio predsjednik Uprave gospodin Yusuf Dilaver. Tema sastanka je bio predstojeći Brčko Biznis forum. Odmah na početku gospodin Dilaver je naglasio bitnost ovog projekta, kako za regiju Brčkog, tako i za čitavu BiH.

„ZiraatBank BH kao prva banka sa stranim kapitalom, koja već 23 godine posluje na prostoru čitave Bosne i Hercegovine snažno podržava ekonomski razvoj ove države kao cjeline. Naša banka je uvijek bila partner održivih poslovnih priča i tako ćemo i nastaviti. ZiraatBank BH snažno će podržati mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju nove radnike, što će ujedno doprinijeti i stabilnosti regije Brčkog“, rekao je Dilaver.

Čelnici Distrikta Brčko su izrazili veliko zadovoljstvo posjetom predstavnika ZiraatBank BH, svjesni uloge ove banke u prosperitetu BiH.

Vjerujemo da je Uprava prepoznala prosperitet ove regije i naš trud da stvorimo prosperitetnu regiju, kakao domaćim, tako i stranim investitorima, naglasili su iz Vlade Brčko Distrikta.

Na kraju gospodin Dilaver je najavio podršku organizaciji Brčko Biznis foruma i posebnu kreditnu liniju ovoj regiji, sa čime će uskoro biti upoznata i javnost.

Anadolu Agency

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *