Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, a u organizaciji Udruženja računovođa, forenzičara i revizora Brčko distrikta BiH, od 6. do 9. novembra 2018. godine organizuje se II. Brčko distrikt BiH Biznis forum na temu: Stanovništvo kao faktor privrednog razvoja.

Biznis forum će biti održan u Hotelu Jelena. Prijava učesnika počinje 08.09.2018. i traje do 01.11.2018. godine.

Vizija foruma je da kroz poslovni susret osigura kontakt između naših i stranih poslovnih ljudi, kompanija i investitora s ciljem ostvarivanja njihovih ideja i unapređenja privrednog ambijenta Brčko distrikta BiH.

Misija foruma je da okupi što veći broj renomiranih učesnika iz reda predstavnika vlasti Brčko distrikta BiH, akademske zajednice, državnih zvaničnika, diplomatskog osoblja, privrednih komora, privrednika, poljoprivrednika i investitora.

Ideja vodilja Brčko distrikt BiH Biznis foruma je da njeguje sponu između relevantnih učesnika i na taj način predstavi koncept novog razvojnog ciklusa Brčko distrikta BiH, koji će baštiniti na jednom sistemu partnerstva institucija vlasti, privrede i visokog obrazovanja u funkciji privrednog razvoja Brčko distrikta BiH.

Primarni cilj jeste da kroz dijalog, rasprave i razmjene mišljenja tradicionalno postane prepoznatljivo mjesto, kao važan poslovni i investicioni događaj regije za širenje znanja i poslovnih ideja.

Želja organizacionog odbora je da primarni zaključak Biznis foruma bude jačanje privatnog sektora uz stimulisanje preduzetništva, povećanje konkurentnosti, primjena modernih tehnologija, bolje integracije u proces globalizacije i privlačenje kvalitetnih investitora, kako bi u budućnosti ovaj forum dobio epitet investicionog foruma.