Под покровитељством Владе Брчко дистрикта БиХ, а у организацији Удружења рачуновођа, форензичара и ревизора Брчко дистрикта БиХ, од 6. до 9. новембра 2018. године организује се ИИ. Брчко дистрикт БиХ Бизнис форум на тему: Становништво као фактор привредног развоја.

Бизнис форум ће бити одржан у Хотелу Јелена. Пријава учесника почиње 08.09.2018. и траје до 01.11.2018. године.

Визија форума је да кроз пословни сусрет осигура контакт између наших и страних пословних људи, компанија и инвеститора с циљем остваривања њихових идеја и унапређења привредног амбијента Брчко дистрикта БиХ.

Мисија форума је да окупи што већи број реномираних учесника из реда представника власти Брчко дистрикта БиХ, академске заједнице, државних званичника, дипломатског особља, привредних комора, привредника, пољопривредника и инвеститора.

Идеја водиља Брчко дистрикт БиХ Бизнис форума је да његује спону између релевантних учесника и на тај начин представи концепт новог развојног циклуса Брчко дистрикта БиХ, који ће баштинити на једном систему партнерства институција власти, привреде и високог образовања у функцији привредног развоја Брчко дистрикта БиХ.

Примарни циљ јесте да кроз дијалог, расправе и размјене мишљења традиционално постане препознатљиво мјесто, као важан пословни и инвестициони догађај регије за ширење знања и пословних идеја.

Жеља организационог одбора је да примарни закључак Бизнис форума буде јачање приватног сектора уз стимулисање предузетништва, повећање конкурентности, примјена модерних технологија, боље интеграције у процес глобализације и привлачење квалитетних инвеститора, како би у будућности овај форум добио епитет инвестиционог форума.